Paradoxes of Leadership - Neuroscience-based leadership in the information age

Leiderschap
Paradoxes Cover

Wat definieert een succesvol leider? Die vraag vormt de basis voor Paradoxes of leadership van Steven Poelmans, professor Neuroscience en Strategisch Leiderschap (Antwerp Management School) en ondernemer/creator van het NeuroTrainingLab™. Op basis van jarenlang onderzoek is hij met zijn team tot de conclusie gekomen dat paradoxaal leiderschap in deze snel veranderende tijden cruciaal is.

Steven Poelmans: “Denken in termen van zwart/wit en win/loose is gemakkelijk en kortzichtig. Denken in termen van ik, mijn silo, mijn stam, of mijn land eerst simplistisch en ignorant. De globale klimaatcrisis, de COVID-19 pandemie, en de migratiestromen van Zuid naar Noord tonen aan dat we leven in een complexe, geïnterconnecteerde wereld waarin het lot van velen aan elkaar is verbonden. Complexe problemen vergen complex denken, en het vinden van oplossingen die veel verder gaan dan flauwe “vis noch vlees” compromissen. Het vereist leiders in staat tot denken in termen van lange termijn, systeem-denken en duurzaamheid. Echte leiders weten paradoxen te navigeren, want de wereld is zelden zwart of wit.

Paradoxaal leiderschap bouwt dus niet alleen verder op, maar gaat ook een stap verder dan situationeel leiderschap. Zelfs in dezelfde situatie, bij dezelfde persoon, weet een effectieve leider heel snel te schakelen van de ene leiderschapsstijl naar de andere, van de ijzeren hand naar de zachte, begripvolle leider. Van iemand die uiterst rationeel moeilijke knopen kan doorhakken naar iemand die luistert en coacht. En dit in enkele minuten tijd. De twee combineren vergt niet enkel veel energie, maar ook enorm veel mentale flexibiliteit. Hoe je als leider dat kan aanleren en reguleren, ontdek je in dit boek.

Boek is enkel in het Engels verkrijgbaar. 

Je kunt dit boek met 10% korting én kosteloze verzending bestellen via de VOV-webshop van Pelckmans

Gebruik hierbij kortingscode VOV2021

Geschreven door Steven Poelmans
Normale prijs € 34,50
Prijs VOV-leden € 31,05