De 8 goede voornemens van het VOV-Team

Team VOV
Auto Logo
  1. Te beginnen bij onze doelstelling, die is namelijk niet veranderd. VOV is nog altijd dé vereniging voor L&D-professionals in Vlaanderen en ons doel is jullie te verbinden en te inspireren en het domein van L&D in Vlaanderen te ondersteunen en te ontwikkelen.
  2. Dan het team. We zijn momenteel helaas een beetje gedownsized. Marjolijn is eind augustus in ziekteverlof gegaan. We gaan ervanuit dat ze snel terug komt, maar tot die tijd zijn we met z’n tweeën: Margot en Marjon. Naast natuurlijk onze Raad van Bestuur, die ook heel actief is en helpt bij vanalles en nog wat. Margot doet de organisatie van de events en is nu ook verantwoordelijk voor de ledenadministratie, Marjon doet de communicatie. Zoals jullie begrijpen, werken we enkel met mensen die met de M beginnen. Als je een vraag hebt, stuur gewoon een mailtje met ‘hallo naam-met-een-M’ en dan antwoorden we. Zo gaat het nu ook.
  3. Omdat we maar met 2 zijn, maar vooral omdat we jullie en jullie werk beter willen leren kennen, zijn we onszelf eind vorig jaar beginnen uitnodigen bij organisaties. Hashtag VOV On The Road. Zo zijn we al bij The Compass en naar De Taalsector geweest, gaan we volgende week naar Streetwize en er staan nog afspraken met MIVB en UNI-Learning gepland. Hoe ziet zo’n dag eruit? We babbelen, krijgen een rondleiding, er is tijd om gewoon te werken, lunchen samen. Als jullie het zien zitten ons eens op zo’n manier te ontvangen, we houden ons aanbevolen. Stuur gewoon een mailtje naar iemand met een M en we prikken een datum.
  4. Voornemen 4: boeken! Zowel het VOV-Team, als ook onze bestuursleden – en naar wij vermoedden – veel L&D-ers lezen graag, dus daar wilden we nog meer mee doen. Meer samenwerking met uitgeverijen, voor meer korting op meer boeken… We willen ook graag meer delen. Onder andere via crowdreviews (wie 3 recensies deelt, krijgt een boek) en een mobiele minibib.
  5. VOV trekt delegaties van Belgen en Nederlanders die samen naar conferenties gaan wereldwijd. Via VOV kun je hieraan meestal met een korting deelnemen. Bovendien is het fijn om samen te gaan, omdat je de voorpret kunt delen, praktisch zaken kunt afspreken en je als groep tijdens en na het event kunt uitwisselen over hetgeen je geleerd hebt. Vaak worden er ook etentjes of andere randactiviteiten georganiseerd, waar je aan kunt meedoen. Kijk in onze agenda met partneractiviteiten voor de eerstvolgende internationale events.
  6. Het volgende goede voornemen lichten we niet zelf toe. We doen hiervoor beroep op een van de geestelijk leiders van VOV. Sommigen onder jullie zullen hem misschien kennen. 

Wij nemen zijn boodschap ter harte in de programmering, door voorbij de trends te kijken en echt te zien waarmee mensen, teams en organisaties geholpen zijn. We willen ook in onze online content een meer kritische stem laten zien.

7. We zijn ons er bij VOV van bewust dat we ons met ons aanbod vaak richten op de nieuwe L&D-ers. Dat er voor de meer ervaren mensen onder jullie, vaak zaken terugkomen en dat de inhoud niet altijd even prikkelend is. Met al hetgeen we hiervoor hebben gepresenteerd, willen we daar alvast aan tegemoet komen. Maar we willen ook inspelen op jullie concrete noden. Laat ons weten wat jullie willen, dat is echt een hartekreet van ons. We hebben in ons programma ruimte voor extra lerende netwerken of meer specifieke sessies.

8. Met voornemen nummer 8 stappen we een beetje af van onze goede voornemens en verschuiven we de focus naar die van jullie. Vernieuw je lidmaatschap. Als je je lidmaatschap wilt of wilt hernieuwen, stuur een kort mailtje met die boodschap naar Margot via info@vov.be en ze maakt het in orde. 

Tot snel!!