Doe mee met Conversation Starter

L&D Praktijk
Convstarter

We denken nog altijd dat evenementen een goede kapstok zijn: je hebt samen iets beleefd, hebt inhoudelijke vraagstukken voorbij zien komen waar de mede-deelnemers ook over zijn gaan reflecteren en je hebt mensen hun gezicht al eens gezien. Maar wat weet je eigenlijk over die mededeelnemers? Een break-out room sessie is maar vluchtig. Met Conversation Starter wil VOV in de aanloop van een event, tijdens het event én daarna, uitwisseling en verbinding mogelijk maken.

Hoe

In Conversation Starter is het mogelijk om een profiel aan te maken. Je vertelt kort wie je bent en wat je functie of rol binnen jouw organisatie inhoudt. Vervolgens kun je leren en delen.

  • Bij ‘leren’ kan het gaan om een heel concrete vraag ‘ik zoek een goed platform voor mijn microlearning’ of een oproep om eens uit te wisselen ‘is er nog iemand die worstelt met weerstand bij de leidinggevende?’, …
  • Bij ‘delen’ kan het gaan om tips, ervaringen, een training waar je zelf enthousiast over bent, een boek dat je uit hebt en graag wilt doorgeven…

Het is hier uitdrukkelijk niet de bedoeling om enkel vanuit het profiel van klant of aanbieder te werken. Daarmee dat we iedereen willen aanmoedigen minstens één keer iets in te vullen bij ‘leren’ en één keer iets bij ‘delen’.

Je kunt via het systeem van Conversation Starter gemakkelijk zoeken naar leervragen en deelaanbod dat past bij jouw noden en interesses. Als beide partijen akkoord zijn met een bepaalde match, stelt het systeem op basis van jullie mogelijkheden een uur voor om online af te spreken. Op het voorgestelde uur log je in op het platform en krijg je 12 minuten om met jouw ‘match’ te praten.

In deze video zie je hoe oprichter Dries uitleg geeft rond het aanmaken van een profiel.


Wat

We gaan Conversation Starter gezamenlijk gebruiken op de VOV-Pitstop ‘Doorloop je Loopbaan vanuit L&D’ op 4 en 5 maart. Het platform wordt twee weken op voorhand geopend op 18 februari. Deelnemers aan de Pitstop worden uitgenodigd om een profiel aan te maken. Kun je niet deelnemen aan de Pitstop, maar wil je wel graag meedoen met Conversation Starter? Dat kan. Mail naar info@vov.be en we geven je toegang tot het platform.

Hier vind je meer informatie over Conversation Starter

Conversation Starter is een Antwerpse start-up. VOV werkte al samen met deze organisatie voor de VOV-Beurs van 2017 en 2019. Oprichter en ons contact daar is Dries Hendrickx

Heb je vragen over het gebruik van Conversation Starter bij VOV? info@vov.be