Taalalala: spreken en schrijven met L&D

Oproep!
Praten In Groep 14950

Het leren van een taal en taalvaardigheden blijft niet beperkt tot onderwijs; het gebeurt evengoed op de werkvloer. Zo leerden we op de laatste VOV-Pitstop over het grootschalige taalplan van STIB-MIVB, waarbij een diversiteit aan leerinterventies wordt ingezet om 9 420 bestuurders, managers, safety medewerkers… taalvaardiger te maken. Resultaat: een hoger tweetaligheidsniveau, een betere dienstverlening in de taal van de klant en meer sociale cohesie. “Luisterend oor en praatgrage collega’s gaan begripvoller om met elkaar’” aldus Frédéric Demars van STIB-MIVB.

VOV heeft twee taalvragen voor jullie:

  • Heeft jouw bedrijf of organisatie ook een (positieve) ervaring met het leren van taal of ontwikkelen van taalvaardigheden? Laat het ons weten op marjon@vov.be VOV is met De Taalsector en De Taaluniegeïnteresseerd in de impact van het werken rond taalvaardigheid op medewerkers en bedrijven.
  • Taal is het gesproken woord, maar ook het geschreven. Wil jij als L&D-er graag een bepaalde schrijfvaardigheid ontwikkelen? Laat het weten aan marjon@vov.be Nieuw VOV-lid Creatief Schrijven vzw zal later dit jaar een cursus aanbieden exclusief voor VOV-Leden. Kun je niet wachten? Op 21 maart organiseert Creatief Schrijven de jaarlijkse Schrijfdag, dit keer in Kortrijk.     

    Lees ook ...