VOV op date met Helena Demuynck

Optimized 27483 Profielfoto Hdm Resized

Helena, waar werk je? Kan je onze leden van VOV iets meer vertellen over je bedrijf en jouw activiteiten.

Ik ben leadership coach, specifiek werk ik vooral rond authenticiteit en leiderschap, meestal ook met vrouwelijke leiders en entrepreneurs. Enkele klanten zijn o.a. Deloitte, EY, Microsoft en J&J. Ik ben mijn carrière begonnen in de vastgoedsector, kort daarna startte ik in financieel recruitment en in ’90 richtte ik mijn eigen recruteringsbedrijf op: Konsensus. In 2009 maakte ik de switch naar wat nu is uitgegroeid tot oxygen4leadership, het platform van waaruit ik vandaag mijn coachings en facilitatie organiseer en leadership communities bouw. Ik werk in België maar ook internationaal (in HongKong, Spanje, Kroatië, Nederland, US, en Dubai). In mijn coaching trajecten zitten ook retraites, die gaan door in Spanje, in Andalucia, waar ik zelf ook al jaren de nodige rust vind. Wat ik zeker geleerd heb door jarenlang workshops te organiseren is dat het soms echt essentieel is om even afstand te nemen van de werkvloer om terug tot jezelf te komen.

 

Wat is je rol in de organisatie?

Als coach vind ik het belangrijk om te kijken naar de sterktes van een persoon. Daarnaast wil ik graag mijn klanten aanleren tijd te nemen voor (zelf-)reflectie, veerkracht op te bouwen en bewust richting te kiezen op basis van waarden en purpose. Iets waar we allemaal veel te weinig tijd voor maken (of krijgen!) vind ik. Onze levens zijn zo hectisch, alles gaat hard en daardoor nemen we met zijn allen veel te weinig de tijd om te reflecteren over keuzes en beslissingen die we nemen. 

 

Wat drijft je binnen L&D?

Vanuit mijn functie als Coach ben ik onder meer aangesloten bij het UBEON-netwerk, zo ken ik ook VOV. Ik volg zelf regelmatig opleidingen, bijscholingen en cursussen, levenslang leren is toch wel essentieel in je persoonlijke ontwikkeling. Het is ook een belangrijke sterkte om relevant te blijven op professioneel vlak.

 

Waarom ben je aangesloten bij VOV?

Ik geloof in netwerken en community bouwen, waar ruimte is voor het uitwisselen van informatie, maar ook voor inspiratie, ondersteuning en support.

 

Wat is je grootste geheim als professional binnen L&D?

Ik hou van transparantie 😊. Kunnen werken vanuit de visie van “overvloed” maakt dat samenwerking en co-creatie mogelijk is.

Waarom is het zo belangrijk om tijdens trainingen soms weg te gaan van de werkvloer?

Om focus te krijgen, en een ander perspectief te kunnen krijgen. Omdat zuurstof en beweging een transformationeel proces accelereren.

Wat zijn momenteel je grootste uitdagingen?

Zoveel mogelijk leiders en toekomstige leiders bereiken om samen te connecteren en te bouwen aan de wereld van morgen. De juiste manier vinden om mensen te bereiken en hun groei mee te ondersteunen. Tegenwoordig moet alles snel en makkelijk. En laat transformatie en groei nu net niet snel en makkelijk zijn…

Welke tip zou je meegeven aan andere L&D’ers?

Connecteer, communiceer, leer van elkaar, kijk verder dan de grenzen van de eigen organisatie.

Willen jullie nog meer te weten komen over Helena of hebben jullie vragen voor haar? Ontmoet haar tijdens één van volgende VOV-Pitstops of spreek haar aan op LinkedIn. 

Wil je graag meer leren over leiderschap? Schrijf je in voor onze pitstop op 4 april!

Lees ook ...