Leest Artificiële Intelligentie weldra onze persoonlijkheid van ons gezicht?

Partneractiviteiten
26 06
Hrtech

In steeds meer domeinen van ons dagelijks leven zien we de opmars van Artificiële Intelligentie (AI) en dan vooral

van Machine Learning. Gelukkig ook meer en meer binnen HR.

Lange tijd beperkte die digitalisering en technologie in ons vakgebied zich tot het automatiseren van een aantal  HR-processen zoals loonbeheer, verzekeringen of beheer van het wagenpark. Maar de traditionele HR-wereld wordt stilaan uit zijn winterslaap wakker geschud …

De laatste jaren is er een gigantische toename van en diversificatie binnen deze ‘HR Tech’. Dit leidt tot heel wat
vernieuwende toepassingen, zoals het Belgische Facelytix, een startup die software ontwikkelt die non-verbaal gedrag uit video interviews analyseert en dit omzet in persoonlijkheidsinformatie. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat er een verband bestaat tussen ons non-verbale gedrag en onze persoonlijkheid.

In de tweede helft van het jaar wil Facelytix in Beta versie een video-tool lanceren die een revolutie zal
teweegbrengen in de manier waarop mensen worden in kaart gebracht of beschreven, bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een job. In plaats van een uur vragenlijsten in te vullen, volstaat met Facelytix immers een paar minuten 'selfie time'. Facelytix ontwikkelt hiervoor AI-software die persoonlijkheid afleidt op basis van enkele minuten video. Maar dit is maar één van de toepassingen waaraan de organisaties verenigd in HR Tech Valley denken …

  • Isabel Gonzalez, behaalde een doctoraat in Engeneering sciences aan de VUB op ‘The Art of Face Reading: Automatic Detection of Facial Expressions’. Als postdoctoral researcher en wetenschappelijk coördinator aan het Audio-Visual Signal Processing laboratory (AVSP) van het department ‘Electronics and Informatics’ lag haar passie al in ‘human behavior analysis, innovation, programming, sharing and transferring knowledge’. Die maakt ze nu waar als R&D Director bij Facelytix, werkend aan de toekomst van HR assessment, het ontwerpen van software voor ‘automatic personality analysis and job matching’ via video interviews.
  • Ben Greeven is CEO/Founder van Thalento® en co-founder van HR Tech Valley, een non-profit community die de zoveel mogelijk organisaties samen brengt die werken aan de technische evolutie binnen HR. Als gedreven ondernemer met focus op HR is hij gepassioneerd om HR-Tech en AI-ontwikkelingen te integreren, om zo de mens in de organisatie (terug) centraal te stellen, door het verwerven van HR vooruitstrevende en transparante inzichten in medewerkers én processen.

Benieuwd naar hun idee over de evolutie van HR tech, een huidige stand van zaken, persoonlijke inzichten van de

sprekers, onderzoeksresultaten en mogelijk revolutionaire ideeën?

Snel inschrijven voor deze VOCAP-activiteit is dan zeker de boodschap, om zo de trein van HRTech niet te missen! 

Partners

Programma

dinsdag 26 juni 2018

19:00 - 21:30

Praktische info

Locatie Park Inn By Radisson Leuven (https://www.parkinn.com/hotel-leuven?facilitatorId=CSOSEO&csref=org_gmb_pd_en_sn_ho_ZGKPD)
Adres Martelarenlaan 36
3010 Leuven
Kostprijs € 80 euro voor VOV-leden
€ 120 euro voor niet leden

Gratis voor VOCAP-leden en studenten (studenten die een broodje wensen, betalen vooraf € 2,50)

€ 120,00 voor niet-leden
€ 80,00 voor leden BFP, PMC, VOV

Bij annulering door niet-leden minder dan twee werkdagen voor de activiteit, blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel steeds laten vervangen door een andere deelnemer.


Ook niet-leden kunnen broodjes bestellen. In dit geval is de prijs van de broodjes inbegrepen in het inschrijvingsbedrag.

Type Open voor iedereen