Pitch je businesscase

VOV-Activiteiten
22 06
Beeld

‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen. Dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer. Of het nu gaat om steun voor je project, extra budget of de goedkeuring om een opleiding te volgen: je hebt een sterk verhaal nodig om anderen over de streep te trekken. Maar wat zijn de ingrediënten van zo’n verhaal? Hoe trek je de aandacht van een publiek dat niet noodzakelijk zit te wachten op wat je te vertellen hebt? En hoe krijg je die ‘ja’ te pakken? In de training ‘Pitch je businesscase’ bekijken we stap per stap hoe je je pitch voorbereidt, uitschrijft en brengt. Je komt te weten hoe je je verhaal zo persuasief mogelijk opstelt, om op die manier ongeduldige lezers en luisteraars (iedereen in je organisatie dus) mee te krijgen. Zo leer je onder meer hoe je de dingen eenvoudig houdt (en dat is, vreemd genoeg, vaak moeilijk) en hoe je je boodschap helder en meeslepend brengt.

Tijdens deze online sessie van 1,5u gaan we dieper in op alle aspecten van een sterk pitch-verhaal. Zo krijgen de cursisten  meer inzicht in de ‘trukendoos’ van het pitchen. De nadruk ligt vooral op de geschreven pitch – het persuasieve verhaal an sich – maar ook de presentatie komt nog aan bod. Aan het einde krijgen alle cursisten een opdracht: met de vergaarde inzichten moeten ze zelf een pitch kunnen uitschrijven en brengen.      

Deze training kadert in VOV’s jaarthema ‘consult with your business and show L&D’s added value’. 

Deze sessie wordt verzorgd door de afdeling non-fictie van Creatief Schrijven, de vzw die advies, opleidingen, publicatie- en podiumkansen biedt aan al wie interesse heeft in schrijven. Lesgever is Mike Beyers, ervaren copywriter en docent aan de UAntwerpen voor het vak ‘Taal in Bedrijf’ binnen de masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie. 

Praktische info

Locatie Online
Adres Online

Type Enkel voor leden
Extra informatie

14u - 15u30

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@vov.be. Na inschrijving ontvang je een week op voorhand de link naar de Zoom meeting die we hiervoor gebruiken.

De plaatsen zijn beperkt tot 8 deelnemers. Wie eerst komt, eerst maalt. Dit event is exclusief voor VOV-leden.

Coördinatoren