VOV-Pitstop april: How to build your own skill-set for the future

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
30 04
Pitstop

We beginnen de dag met een wetenschappelijke keynote door Marijke Verbruggen van KULeuven.

Door de snelheid van technologische evoluties, de voortdurende kennisontwikkeling en de toenemende concurrentie ervaren organisaties meer en meer nood aan flexibiliteit. Dit vereist onder andere meer inzetbare medewerkers. In deze presentatie wordt stilgestaan bij wat inzetbaarheid of employability precies betekent en welke competenties werknemers nodig hebben om vandaag de dag inzetbaar te zijn. Verder wordt bestudeerd hoe en in welke mate de inzetbaarheid van werknemers verruimd kan worden en wat de voor- en nadelen van employabilityverruiming zijn.

Daarna een sessie door Tim Vanderhaeghen van Groen...

"In de politieke sector is wendbaarheid en anticiperen op de  soms onvoorspelbare actualiteit van levensbelang. Niet enkel in de media of op Twitter, maar ook en misschien nog meer achter de schermen. Want een politieke partij als Groen is opgebouwd op meer dan standpunten en persberichten. Groen kan als organisatie rekenen op de inzet van bijna honderd medewerkers en een paar duizend vrijwilligers die zich lokaal en nationaal engageren in de beweging.  Talentmanagement en -coaching spelen een cruciale rol in omgaan met die constant veranderende realiteit. Kennis van de talenten van je medewerkers stelt je als organisatie in staat om snel antwoorden te bedenken op nieuwe uitdagingen en meteen de juiste persoon op de juiste plaats in te zetten. Dergelijke flexibiliteit vergt van de medewerker een grondige zelfkennis van zijn/haar energie’gevers’ en –‘vreters’. Coaching van zowel medewerker als leidinggevende van bij de start zorgen voor een solide basis om op deze manier te werken."

Vanderhaeghen: "We geven medewerkers de ruimte om rollen op te nemen buiten de vastgelegde functie of organisatiestructuur en geven ruimte en vertrouwen om te experimenteren en te leren. We hebben daarnaast de ambitie om iedereen die in contact komt met onze organisatie te laten leren: van de vragensteller in onze mailbox tot de parlementair die sterker in een debat kan worden.  Ik bied jullie graag een blik achter de schermen en schets onze L&D-aanpak, de manier waarop we ons organiseren op gebied van kennisdelen, wendbare structuren en participatie."

... gevolgd door Jasper Verplanken van Uman ai

Verschuere: "L&D staat onder druk. Een organisatie moet sneller en breder bijleren en leunt daarbij stevig op kennisdeling. Echter wordt kennisdeling nog te vaak onderschat in de ontwikkeling van zowel het individu als het team. Deelmomenten zoals de “lunch & learn” winnen alvast aan momentum, maar is dit voldoende om de volgende uitdagingen het hoofd te bieden:

- Experts bevinden zich vaak op een eiland, en vinden niet de juiste manier noch de tijd om hun kennis intern met de relevante mensen te delen
- We weten van veel collega’s wat ze deden in het weekend, maar niet welke vaardigheden ze laatst ontwikkelden, wat kennisdeling niet bepaald vergemakkelijkt
- Kennis gaat nog te vaak verloren. Is een mail rondsturen of een chatbericht in de volledige groep echt wel de meest efficiënte manier?

Met uman.ai helpen we vooruitstreven organisaties in hun digitale transformatie/ontwikkeling door in te spelen op interne kennisdeling. In deze talk deel ik graag onze inzichten over uitdagingen in kennisdeling & hoe je deze kan overwinnen"

VOV sluit de dag af met een toelichting van wat Skills voor VOV betekent.

Op de middag is er een Lunch & Learn waarvoor je je apart kan inschrijven.

Partners

Programma

donderdag 30 april 2020

09:15 - 09:45 Welkom VOV + technische introductie
09:45 - 10:45 Marijke Verbruggen (KULeuven)
10:45 - 11:00 Pauze
11:00 - 12:00 Tim Vanderhaeghen (Groen)
12:00 - 14:00 Pauze
14:00 - 15:00 Jasper Verplanken (Uman ai)
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 15:45 Skills & VOV

Praktische info

Locatie ONLINE
Adres ONLINE

Kostprijs

Via de site kan je je niet meer inschrijven. Toch deelnemen? Stuur ons dan een mailtje.


€ Gratis voor VOV-leden
€ 75 voor niet leden

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 27 april (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €75 verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

Via de site kan je je niet meer inschrijven. Toch deelnemen? Stuur ons dan een mailtje.


Het event gaat online door!

Aantal deelnemers beperkt tot 85


Vooraf aan de online sessie hebben we een korte technische introductie.

Inschrijven gaat als volgt in zijn werk:

  1. Schrijf je via dit event op de VOV-website in;
  2. Op 23 april ontvang je een mail van ons;
  3. In de mail vind je een link naar de online sessie;
  4. Neem op 30 april deel aan de sessie.


Coördinatoren