VOV-Pitstop Leadership

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
04 04
Leadership Cover

Aan de hand van korte pitches laten we verschillende sprekers hun belangrijkste inzichten, lessen, tips & trics, ... delen met jullie! We zorgen voor een gezonde mix van mensen met diverse ervaringen met leiderschap, langs bedrijfskant en consultancykant.

Nadien neemt elke gastspreker plaats aan een tafel om in kleinere groepen dieper in te gaan op wat ze tijdens de pitches deelden! Hier trekken we een groot uur voor uit en gaan voor dieper inzicht, delen met en leren van elkaar!

De VOV-Pitstop wordt doorheen de dag begeleid door Corinne Reynders, de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van VOV.


We zullen deze dag beginnen met een inspirerende keynote door Wil Beckers (M HKA):

‘Is kunstenaarschap een inspiratiebron voor leiderschap?’ Bedenkingen en overwegingen over kunstenaars en passie, over geloof en communicatie, over leiders en wat heb ik er voor over.

De eerste ronde rondetafelgesprekken zullen vormgegeven worden door: 

  • Koen Dierckx (Learning Consultant bij Wolters Kluwer):

Hoe kunnen we het leiderschap ontwikkelen of versterken binnen jullie organisatie opdat de strategische pijlers op een duurzame manier worden gerealiseerd? Tijdens het begeleidingsmoment gidsen we L&D-professionals – via een uitdagend kaartenspel - doorheen ons Crystal Leadership© concept, dat is opgebouwd rond 6 fundamentele “futureproof” intelligenties (3 rationele & 3 relationele), die managers nodig hebben om “klaar” te zijn voor de toekomst.  Het zijn met andere woorden 6 verschillende “brillen” die we opzetten om naar jullie actuele – en ook toekomstige/gewenste - leiderschap te kijken.

  • Inge Bien (Country Competence Development Manager bij IKEA):

Caring Leadership, of hoe we bij IKEA een mindset shift in leiderschap aanpakken met als uitgangspunt: gelukkige medewerkers leiden tot gelukkige klanten en zorgen voor een bloeiende business. 4.500 medewerkers in beweging brengen door zelfinzicht en zorgzaam te zijn voor elkaar en voor onze klanten.

  • Brigade-generaal (b.d.) Philip Van Impe (Voorzitter van het Platform voor Leiderschap van Defensie):

Leading by example is het motto van Defensie over leiderschap. Wat leiders moeten ZIJN, WETEN en DOEN om effectief te zijn, wordt door Defensie beschreven in haar visie over leiderschap. Brigadegeneraal (b.d.) Van Impe zal deze Visie kort toelichten en daarna graag met u hierover van gedachten wisselen.

  • Ans Van Loo en Géraldine Kahane (HR Consulent bij Provincie Antwerpen)

Zelfsturing: het werkt! Bij de Dienst Talent- en Organisatieontwikkeling van de Provincie Antwerpen ervaren we dag in dag uit dat zelfsturing werkt. Komen tot een zelfsturend team was een proces van experimenteren, soms botsen, bijsturen, maar vooral ervoor gaan omdat we er met z’n allen in geloven en ondervinden dat het werkt. We ervaren dat het ons toelaat om te groeien als individuele medewerker/team, dat hetzelfleiderschap van ieder van ons toeneemt, dat ons engagement alleen maar groter wordt, dat het onze onderlinge samenwerking versterkt en dat we tot mooie resultaten komen. Wat kan je jezelf, je collega’s en je organisatie nog meer toewensen?

  • Amelie Vrijdags (Senior Consultant Research & Development bij Hudson)

Stereotypes over de leiderschapsstijl van vrouwen variëren van uiterst negatief tot heel positief: sommigen zijn ervan overtuigd dat vrouwen te weinig gedreven of te emotioneel zijn om goed leiding te kunnen geven. Wie het positief ziet, prijst vrouwen dan weer om hun unieke aanpak en sterke interpersoonlijke vaardigheden, die hen tot betere leidinggevenden zouden maken dan mannen. Er blijken echter weinig of geen studies te bestaan die deze stereotypen onderzoeken. Zijn mannen en vrouwen in leidinggevende functies ook daadwerkelijk zo verschillend qua persoonlijkheid? Onderzoek uitgevoerd door academici van verschillende universiteiten, samen met de R&D-afdeling van Hudson, vult die leemte door de persoonlijkheidsprofielen van mannelijke en vrouwelijke leidinggevenden te onderzoeken. Tijdens deze ronde tafel worden de resultaten van de recent gepubliceerde studie toegelicht en is er ruimte om in interactie te gaan over hoe men dit ervaart in de praktijk.

  • Jean-Marie Cardon (Projectmanager in HR & Sales bij TalentGoals)

Jean-Marie Cardon onderzoekt de ware aard van motivatie, onze gedeeltelijke blindheid voor de manier waarop het werkt en hoe we deze afstand kunnen overbruggen. Vergeet alles waarvan je dacht dat je het wist, hoe je mensen kunt motiveren. Het is verkeerd. Tijdens dit rondetafelgesprek ontdekken we samen "Wat mensen beweegt" en hoe je hier als leider op kan inzetten.


De tweede ronde rondetafelgesprekken zullen vormgegeven worden door: 

  • Stefaan Arryn (Chief People Officer bij Ellis Gourmet Burger):

Wat zijn de eigenschappen van succesvolle leidinggevenden? Gebaseerd op bevindingen uit de wetenschap en vertaalt in een pragmatisch model, brengen we concreet gedrag van succesvolle leidinggevenden in kaart. Over de moeilijke evenwichtsoefeningen die elke leidinggevende dient te maken en wat de gevolgen hiervan zijn voor de teamleden en het succes van de organisatie.

  • Patrick Bouts (Talent Strategist, Executive Coach & Leadership Mentor bij Quintessence):

Ondanks meer dan 4 miljard Google-hits op ¨leadership¨ blijft leiderschap ons uitdagen. Wat is het verschil tussen leiderschap en leiding geven? Wie of wat bepaalt het succes van de leidinggevende? Wat maakt dat sommige leidinggevenden falen, ondanks opleiding, coaching en begeleiding? In deze interactieve sessie gaan we dieper in op de 3 cruciale vragen waar elke leider, van de werkvloer tot de boardroom, mee bezig is (of zou moeten zijn).

  • Marc Van den Broeck (Owner bij 2ReInvent):

Leiderschap kent zoveel verschillende aspecten. Er wordt zoveel over gepraat en geschreven. Maar wat betekent voor jou leiderschap in verandering? Wie wil jij zijn? Hoe oefen jij invloed uit? Wat zegt je gedeeld leiderschap? En hoe pak je dat aan? 

  • Pierre Cock (Loopbaanbegeleider bij MOOD Solutions):

Leidinggeven en leiderschap zijn verschillende begrippen. Ze zijn divers en gelaagd. Ze zijn individueel en collectief. Welke inzichten helpen om effectief leiderschap te herkennen dat leidt tot efficiënt leidinggeven? Wat kunnen we doen om leiderschap te ontwikkelen dat zich aanpast aan de complexiteit en de verandering van onze disruptieve tijdsgeest? Aan de hand van twee duidelijke schema’s ontdekken we op interactieve wijze hoe onze inzichten en acties verder kunnen groeien en bloeien.


De dag sluiten we af met een keynote door Anne Lemaire (AMS)


Voorafgaand aan de pitstop presenteert Seth Maenen zijn boek. Lees meer over de Book & Breakfast met Seth Maenen.

Partners

Programma

donderdag 4 april 2019

09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 10:15 Opening door VOV
10:15 - 10:45 Keynote: Wil Beckers (M HKA)
10:45 - 11:15 Elevator Pitch rondetafelgesprekken ronde 1
11:15 - 11:30 Koffiepauze
11:30 - 12:30 Rondetafelgesprekken ronde 1: Koen Dierckx, Inge Bien, Brigade-generaal (b.d.) Philip Van Impe, Ans Van Loo en Géraldine Kahane, Amelie Vrijdags, Jean-Marie Cardon
12:30 - 13:20 Lunch en netwerkmoment
13:20 - 13:30 Zaalwissel
13:30 - 13:50 Elevator Pitch rondetafelgesprekken ronde 2
13:50 - 13:55 Zaalwissel
13:55 - 14:55 Rondetafelgesprekken ronde 2: Stefaan Arryn, Patrick Bouts, Marc Van den Broeck, Karl Van Hoey, Pierre Cock
14:55 - 15:00 Zaalwissel
15:00 - 15:45 Afsluitende keynote: Anne Lemaire (AMS)
15:45 - 16:00 Afsluiting door VOV

Praktische info

Locatie Sint-Gillis
Adres Kind en Gezin Academie
Hallepoortlaan 27
1060 Sint-Gillis
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar marjolijn@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 1 april (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Al onze prijzen zijn excl. btw.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren