VOV-Pitstop maart: How to get everyone on board

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
12 03
Pitstop

Met een keynote van Tom Vlieghe, Director Acerta Career Center.

Vlieghe ziet onboarding als een proces dat al start voor de werknemer in dienst komt. Een blijvende dialoog tijdens het eerste jaar over hoe wederzijdse verwachtingen best op elkaar worden afgestemd, is in zijn ogen essentieel voor motivatie en tevredenheid. En dat is op een krappe arbeidsmarkt dan weer belangrijk om talent bij te houden.

Acerta publiceerde recent een whitepaper over talentontwikkeling met de titel 'Arbeidskrapte counteren met een geïndividualiseerd talenten-beleid'. Registreer hier om hem te downloaden.

De workshop in de voormiddag wordt gegeven door Talentsoft.

De workshop in de namiddag wordt gegeven door Mieke Vandewaetere (Matexi).

Een mooi en gedegen onboarding proces helpt volgens Vandewaetere bij zowat alle buzzwords: het voegt waarde toe aan de ‘employer branding’, versterkt de  ‘employee value proposition’, de ‘competetiveness’ van een organisatie en tot slot: het biedt een prima start van een ‘employee journey’ waarde ‘employability’ centraal staat.

Matexi wil weg van de buzzwords en om onboarding te bekijken als een manier om processen te optimaliseren. Om de administratieve druk bij HR services en L&D weg te halen. Om de introducties van nieuwe medewerkers wat minder belastend te maken voor onze huidige medewerkers. Om de informatiedichtheid van een typische kennismakingsweek of -dag te verlichten en te spreiden en beter op te volgen welke informatie al gekend is bij nieuwe medewerkers.

Pre- en onboarding bij Matexi is niet enkel een doel op zich maar ook een manier om tot procesoptimalisatie te komen. In deze workshop illustreert Vandewaetere de aanpak binnen Matexi, gelinkt aan enkele algemene principes van onboarding. Per fase in het project worden de stakeholders, processen en valkuilen beschreven en worden ervaringen tussen deelnemers uitgewisseld, al dan niet bewegend, want bewegen is goed! Come aboard!

Tegelijkertijd gaat er een verdiepende masterclass met de titel 'The ultimate onboarding journey' door onder leiding van Kaat Clerix (Dixon Drive). DEZE MASTERCLASS IS VOLZET 

Wist je dat 1/3e van de medewerkers die het bedrijf verlaten, vertrekken binnen het eerste half jaar? Als organisatie kan je volgens Clerix niet meer buiten een gedragen, gestructureerde en liefst ook unieke Onboarding Experience.

De mini-masterclass bestaat uit twee delen:

In een eerste deel zoomen we in op de effecten en de cruciale elementen van een goede onboarding. We overlopen resultaten van meest recent onderzoek, gevolgd door een concrete checklist voor onboarding. Kortom, je krijgt van ons de belangrijkste handvatten mee om zelf aan de slag te kunnen.

 In het tweede deel, na de lunch zetten we theorie om in praktijk en starten we met het ontwerpen van een onboarding journey. Dit doen we dmv van employee experience en design thinking principes. Leer hoe je door het mappen van medewerkerservaringen, het beste onboardingsproces voor je organisatie uittekent. Via onze bewezen methodologie, concrete cases en het uitwisselen van good practices, ben jij na deze Mini-Masterclass de onboarding ambassadeur bij uitstek.

Deze masterclass is VOLZET.

Daarna komen we samen voor een sessie door Michaël Van Royen van Pickles Agency. Dit Cronos bedrijf specialiseert zich in employer branding en dan met name voor millenials. Hoe trek je die aan, hoe houd je ze? Wat daarbij belangrijk is, is de Employer Value Proposition (EVP). Hoe stel je je als werkgever op? Wat maak je waar? L&D is een belangrijk onderdeel van de EVP.

We sluiten af met een woordje uitleg over wat 'onboarding' voor VOV betekent.

Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Registreer je nu en blijf op de hoogte.

Lukt het je niet om als niet-lid in te schrijven via deze website? Stuur een mailtje naar info@vov.be met je naam, organisatie en facturatiegegevens en we maken het in orde!

Partners

Programma

donderdag 12 maart 2020

09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 10:15 Opening VOV
10:15 - 11:15 Keynote Tom Vlieghe
11:15 - 11:30 Koffiepauze
11:30 - 12:30 Sessie Talentsoft + Mini-masterclass Kaat Clerix deel 1
12:30 - 13:30 Lunchpauze
13:30 - 14:30 Sessie Mieke Vandewaetere + Mini-masterclass Kaat Clerix deel 2
14:30 - 15:30 Plenaire sessie
15:30 - 16:00 Afsluitende sessie VOV

Praktische info

Locatie 10 km van Gent
Adres Prullenbos: Boskabanne
Groenstraat
9230 Wetteren
Kostprijs

€ Gratis voor VOV-leden

€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.

Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 9 maart (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren