VOV-Pitstop Maart - vaardigheden

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
10 03
Header Pitstops

De volgende sprekers staat alvast op het programma:

Woensdag 9 maart:

 • Lieve Verbist van Pfizer over hun trainingscenter;
  Als farmaceutisch bedrijf zet Pfizer Puurs in op het offline aanleren van bepaalde basisvaardigheden in hun eigen ‘trainingscenter’. Dat is een soort ‘kopie’ van een echte werkomgeving, waar volop geoefend mag worden en waar je kan leren van fouten. Maar nadien komen medewerkers uiteraard weer terug in hun werksituatie, waar ze het geleerde daadwerkelijk moeten gaan toepassen. Lieve Verbist vertelt je graag meer over hun ervaringen met skills training en het maken van de transfer naar de werkplek.


 • Mieke Horemans van ING;
  Wat als je echt vaardigheden als uitgangspunt neemt om medewerkers te oriënteren naar nieuwe jobs in een snel veranderende omgeving ?
  Covid-19 heeft de digitalisering in de financiële sector nog versneld, waardoor er voortdurend jobs verdwijnen en veranderen, maar ook nieuwe jobs gecreëerd worden. Om medewerkers tijdens business transformaties te begeleiden bij het kiezen voor een job die bij hen past, gebruikt ING data analytics. Op basis van de competenties die vereist zijn in de actuele functie, gaat ING zo op zoek naar functies die grotendeels dezelfde competenties vereisen en beschikbaar zijn of zullen worden. Benieuwd naar hoe dit concreet in zijn werk gaat ? Mieke Horemans neemt je graag mee in de job-to-job journey die medewerkers niet alleen naar een nieuwe job, maar ook naar nieuwe ontwikkelingskansen leidt.


 • Claudia Vigna van SERV over Werkbaar Werk.
  Wanneer heb jij voor het laatst iets bijgeleerd: in een opleiding, op het werk, tijdens een vorige VOV-activiteit? Als organisatie kan je inzetten op het ontwikkelen van competenties en talent, al doende leren, tijd maken voor opleiding en medewerkers stimuleren om kennis te delen via lerende netwerken. Leren op de werkvloer laat mensen groeien en zorgt voor werkbaarder werk. Nochtans toont onderzoek aan dat, hoewel Vlaamse werknemers de laatste jaren steeds meer leerkansen krijgen, de werkbaarheid erop achteruit gaat. Waar zit dan het probleem en hoe kan je hierrond aan de slag?
  Deze sessie geeft je inzage in ‘the bigger picture’; van hoe het Vlaams beleid, de sociale partners, sectoren, intermediairs, organisaties, zelfstandige ondernemers en werknemers samen aan de slag zijn voor meer kwaliteit van de job, tot waar je relevante info rond werkbaar werk kan vinden: van beleid, naar acties, naar informatie en getuigenissen, tot zelf training geven over… werkbaar werk!


Donderdag 10 maart:

 • Stijn Baert, professor aan de UGent;
  Discriminatie op de arbeidsmarkt, meer bepaald bij sollicitaties. Stijn Baert bespreekt tijdens deze Pitstop zijn recentste onderzoek naar dit onderwerp en neemt hierbij een maatschappelijk standpunt in.


 • Simon Mensaert van Soda+ - Soda Plus legt de lat hoger!
  vzw SODA Plus wil dat leerlingen voorbereid zijn op de arbeidsmarkt, waar een professionele attitude essentieel is, naast de vele vaardigheden die gevraagd worden om een vacature in te vullen. Om scholen optimaal te begeleiden, heeft vzw SODA Plus wetenschappelijk onderbouwde instrumenten ontwikkeld om op een efficiënte manier te werken aan gedragsverandering bij leerlingen.
  Werkgevers investeren jaarlijks veel tijd en geld aan de zoektocht naar professionele werkkrachten. In de eerste plaats is het te danken aan ons onderwijs dat deze geschoolde werknemers met de juiste vaardigheden op de arbeidsmarkt terechtkomen. Via deze acties kunnen we het geld dat werkgevers investeren in rekrutering (en coaching/opleiding), laten terugvloeien naar het onderwijs. De rol van werkgevers binnen deze context  is dat zij leerlingen erkennen voor hun goede professionele attitudes en de nodige feedback geven om hier nog verder in te groeien.


Krijg je maar niet genoeg van deze leerrijke sessies? Volg dan op 10 maart in de ochtend ook de VOV-Book & Breakfast, waar Timmie De Pooter zijn boek Bring Yourself To Work voorstelt! Schrijf je hier in voor deze inspirerende sessie.

Partners

Programma

woensdag 9 maart 2022

09:15 - 09:30 Virtueel onthaal
09:30 - 09:45 Openingswoord VOV
09:45 - 10:30 Sessie 1: Lieve Verbist (Pfizer)
10:30 - 10:40 Pauze
10:40 - 11:25 Sessie 2: Mieke Horemans (ING)
11:25 - 11:40 Pauze
11:40 - 12:25 Sessie 3: Claudia Vigna​ (SERV)
12:25 - 12:30 Afsluiting VOV

donderdag 10 maart 2022

09:45 - 10:00 Virtueel onthaal
10:00 - 10:10 Opening VOV
10:10 - 11:10 Keynote: Stijn Baert (UGent)
11:10 - 11:30 Pauze
11:30 - 12:15 Sessie 4: Simon Mensaert (Soda+)
12:15 - 12:20 Afsluiter VOV

Praktische info

Locatie Online via Zoom
Adres
Kostprijs
 • Gratis voor VOV-leden
 • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
 • Leden van PMClub en VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 14 februari (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

De dag is opgesplitst in twee dagdelen: woensdag 9 maart in de voormiddag en donderdag 10 maart in de voormiddag.

Coördinatoren