VOV-Pitstop Oktober: Hoe zet je L&D-tools in je organisatie in?

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
14 10
Vov Pitstop September Header

Een Pitstop met vier sprekers die verschillende tools aan de hand van praktijkvoorbeelden komen toelichten, om jou als deelnemer te inspireren. Tegelijkertijd lassen we uitwisselingsmomenten in, want ook niet onbelangrijk: wat kunnen we als deelnemers van elkaar leren? Op 14 oktober staan de volgende sprekers op het programma:

Leila trapt de dag af met een sessie over de Welqome-app, een applicatie die ingezet kan worden voor het onboardingsproces van nieuwe medewerkers. Ze vertelt niet alleen over de app aan de hand van praktijkvoorbeelden, maar ook hoe de app bij Travi gebruikt is om met elkaar in contact te blijven ten tijde van corona. Daarna wisselt Leila graag ervaringen uit over hoe andere organisaties het onboardingsproces aanpakken, en of een dergelijke app daarbij kan helpen.

Als netwerk van verschillende Brusselse openbare en universitaire ziekenhuizen is IRIS de overkoepelende organisatie van vijf ziekenhuizen in Brussel. Dit samen met de meertalige situatie in Brussel zorgt voor het complexe LMS-systeem dat er binnen IRIS gebruikt wordt. Michiel licht niet alleen het LMS-systeem toe, maar hij bespreekt tijdens zijn sessie ook verschillende andere tools die ze inzetten, zoals Captivate.

User Generated e-Learning gaat om het verbreden van de poel aan medewerkers die online training kunnen (co-)creëren binnen je organisatie. Het is geen verhaal van alles of niets. Noch jij L&D, noch medewerkers moeten alleen aan de slag gaan. Tijdens deze sessie ontdek je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden hoe je medewerkers kan stimuleren om deel te nemen aan de ontwikkeling van online training, hoe jij dit binnen jouw bedrijf zelf kan opstarten en hoe kleine veranderingen de betrokkenheid al kunnen vergroten.

“Er is niets nuttelozer dan op efficiënte wijze iets te doen dat helemaal niet gedaan hoeft te worden.”  Dus nog belangrijker dan efficiënt zijn, is effectief zijn. Als L&D professional moet je dan ook kunnen nagaan of je medewerker, na het volgen van een opleiding,  de behandelde materie kan toepassen in de praktijk en of je opleiding effectief is geweest. Heeft er daadwerkelijk een transfer to the workplace plaatsgevonden? Op basis van Will Thalheimers theorie, die hij uiteenzet in zijn boek “Performance focussed smile sheets”, hebben wij onze manier om opleidingen te evalueren volledig herwerkt. Tijdens deze sessie vertel ik jullie waarom dit juist nodig was en hoe we dit bij de FOD Financiën hebben geïmplementeerd, evenals enkele obstakels waar we zijn tegen aan gelopen.

Partners

Programma

donderdag 14 oktober 2021

10:00 - 10:15 Openingswoord VOV
10:15 - 11:15 Sessie 1: Leila Van der Mauten van Travi
11:15 - 11:30 Koffiepauze
11:30 - 12:30 Sessie 2: Michiel Renier van IRIS
12:30 - 13:30 Lunchpauze
13:30 - 14:30 Sessie 3: Sean Arijs van Flowsparks
14:45 - 15:45 Sessie 4: Jonathan De Paepe van FOD Financiën
15:45 - 16:00 Afsluiting VOV

Praktische info

Locatie Gent
Adres Red Loft
Hugo Van der Goesstraat 17A
9000 Gent
Kostprijs

Kostprijs:

  • Gratis voor VOV-leden
  • € 250 excl. BTW voor niet-leden: stuur een mailtje (met facturatiegegevens) naar info@vov.be en we maken je inschrijving in orde.
  • Leden van PMClub en VOCAP betalen € 125 excl. BTW (gelieve voor inschrijving te mailen naar info@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid. Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór maandag 11 oktober (12u).

Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd.

Type Open voor iedereen
Extra informatie

COVID-19: gezien de omvang van het evenement zijn er geen beperkingen meer opgelegd.

Coördinatoren