VOV-Pitstop - Verande(le)ren

VOV-Activiteiten VOV-Pitstops
20 11
Change

Change

Verandering is een continu gegeven in de organisaties van vandaag. Veranderingstrajecten hebben zelden nog een eindpunt, maar blijken eerder een voortschrijdend proces. We vermijden zorgvuldig het acroniem met vier letters die de context schetst waarin dit gebeurt. 

In deze pitstop krijg je een mix van academische inzichten, concrete cases en heel praktijkgerichte, hands-on sessies!

Wat mag je verwachten?

 • Een inleidende keynote van Daan Sorgeloos, director van de Masterclass Change Management bij Antwerp Management School. Daan introduceert ons in het begrip “change agent team” en kadert de change competenties die we vandaag nodig hebben.
 • Drie praktijkgerichte, parallelle sessies. We herhalen deze sessies, dus doorheen de dag kan je twee van de drie volgen.
  • Sessie 1, gefaciliteerd door Carla Arp, Ginkgo. In deze sessie ervaren jullie waarom verandering brengen teamwerk is (vervolg key note Daan Sorgeloos). We duiken op een praktische manier in de theorie en ontdekken van daaruit wat je persoonlijke kracht en valkuil kan zijn in de rol van Change agent.
  • Sessie 2, gefaciliteerd door Sara Coene, Change Designers. Zij toont ons op een interactieve manier hoe we via co-creatie met change in onze organisatie aan de slag gaan.
  • Sessie 3, gefaciliteerd door Katia Van Belle, Propellor. Ze neemt ons mee in het spel “Change Setter”, een dynamische game (Acteechange) rond alle aspecten van change.
 • Afsluiten doen we met twee cases:
  • Wim Van de Voorde brengt een case van Proximus:
   • Hoewel Proximus aan het evolueren is van een telecommunicatie & ICT bedrijf naar een bedrijf dat digitale services levert, is het technisch uitrollen van nieuwe applicaties maar één aspect van het digitale werken binnen het bedrijf. Hoe Strategie, Cultuur, Slimmer werken en een nieuwe digitale werkplek  in mekaar klikken zal Wim in deze case presentatie toelichten .     
  • Stien Gijsbrechts van Changelab en Stephanie Sergeant van TVH brengen een case van TVH
   • TVH Equipment (aka ‘mateco’) stort zich op de digitale revolutie. Dit als bedrijf in een industriële sector en met een traditionele en hiërarchische bedrijfscultuur. Om de digitale transformatie in beweging te brengen heeft de IT afdeling van de organisatie ‘Agile working’ geïntroduceerd. Tijdens deze sessie hoor je van TVH en hun Change Management Partner, ChangeLab, hoe ze deze transformatie tot dusver aangepakt hebben, welke uitdagingen dit met zich meebrengt en hoe zij hiermee omgegaan zijn. 

Nog niet ingeschreven voor de voorafgaande Book & Breakfast- Zonder leiders geen zelfsturing met auteur Michel Rosius? Doe het nu via deze link!

Partners

Programma

dinsdag 20 november 2018

09:30 - 10:00 Onthaal
10:00 - 10:15 Verwelkoming/Inleiding
10:15 - 10:45 Daan Sorgeloos
11:00 - 12:30 Parallelle sessies (1)
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:00 Parallelle sessies (2)
15:10 - 16:00 Twee cases

Praktische info

Locatie Antwerp Management School
Adres Sint Jacobsmarkt 9
2000 Antwerpen
Kostprijs € Gratis voor VOV-leden
€ 250 voor niet leden

Leden van PMClub en VOCAP betalen 125€ (gelieve voor inschrijving te mailen naar marjolijn@vov.be). 

Bij inschrijving rekenen we natuurlijk op je aanwezigheid.   Kan je er toch niet bij zijn, graag een seintje vóór donderdag 15 november (12u).   Annuleer je later, dan ben je (als niet-lid en lid) het bedrag van €250 verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen.

Al onze prijzen zijn excl. btw.

Type Open voor iedereen

Coördinatoren