Dit was de VOV-Beurs 2022!

24 mei 2022 in
VOV lerend netwerk vzw
| Nog geen reacties

In april 2022 vond de 20ste editie van de VOV-Beurs plaats in de Nekkerhal in Mechelen. Zo kijkt VOV erop terug!


Van 25 tot en met 28 april 2022 richtte VOV de blik op de toekomst van L&D. Een gepast thema, gezien het 50-jarig bestaan van VOV én de 20ste jaargang van de VOV-Beurs. Zo’n 1000 bezoekers trokken naar Mechelen om daar de 140 standen te bezoeken, te netwerken en zich te laten inspireren.

Het werden vier dagen boordevol online én offline workshops, presentaties, netwerkmomenten, een gesmaakte Learning Lunch, een goed gevulde Experience Ville en een beklijvende Writers Ville. Niemand minder dan factchecker en myth-buster Pedro De Bruyckere opende het evenement officieel met een exclusieve keynote. Belgisch gymnaste en Olympisch finaliste Aagje Vanwalleghem bracht de VOV-Beurs tot een inspirerend einde.

Het moet gezegd: het was een hele uitdaging om de VOV-Beurs dit jaar tot een goed einde te brengen. COVID-19 had daar als notoire spelbreker uiteraard een aandeel in. Het nieuwe team van VOV ging daarom voor een bredere, hybride aanpak, met naast het live evenement ook een online luik. Verder besloten we om de focus te leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit wat bezoekers betreft.

En dat mocht gesmaakt worden door zowel standhouders als bezoekers!

Bezoekers:

“De VOV-Beurs was praktisch heel vlot georganiseerd. Het is een beurs waar ik me thuis voel, onder gelijkgestemden. Je komt heel veel te weten over wat er leeft bij het thema leren en ontwikkelen.”*

“Het was zeer gemakkelijk om te netwerken, iedereen was zeer aanspreekbaar door de aangename, informele sfeer. De standhouders waar ik mee gesproken heb, waren ook stuk voor stuk een interessante meerwaarde!”*

“Er waren op de VOV-Beurs veel standen, leuke workshops, toffe activiteiten en goed eten.”*

Standhouders:

“De VOV-Beurs was goed georganiseerd. Interessant programma, fijne locatie, verzorgde catering etc.”*

“Heel goede sfeer. De bezoekers die er waren, waren echt op zoek. Leuk contact met organisators.”*

“De VOV-Beurs is dé kans om bekend te worden bij gespecialiseerd publiek.”*

Natuurlijk is VOV zich ook bewust van de minder positieve reacties. Zo lagen de bezoekersaantallen lager dan voorgaande jaren, kon de akoestiek beter en liep er wel eens iets niet zoals gepland. Om maar iets te noemen.

We zijn als lerend netwerk echter niet bang om kritisch naar onszelf te kijken en nemen zowel de positieve als de negatieve feedback ter harte. Zo stellen we nu dan ook onder meer vraagtekens bij het concept van een grote beurs om L&D-professionals bij elkaar te brengen.

Hoe gaan we dan verder? In welke vorm gaat de VOV-Beurs over twee jaar door? Welke learnings nemen we mee naar de toekomst? We houden het spannend, maar een ding beloven we wel: VOV blijft als toegankelijk, kritisch en onafhankelijk netwerk zorgen voor verbinding, inspiratie, uitwisseling, informatie en het aanleren van vaardigheden.


Zo zag de VOV-Beurs van 2022 eruit!Bekijk hier de foto's.


*Deze gegevens werden anoniem verstrekt.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten