Team smile: een boek vol goesting!

8 maart 2024 in
Team smile: een boek vol goesting!
VOV Lerend Netwerk
| Nog geen reacties

Een positieve cultuur binnen jouw organisatie ontstaat niet vanzelf; het vergt inspanning en toewijding. Het verbeteren van je functioneren is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen, zowel in eenvoudige als uitdagende situaties. Daarover gaat het boek Team Smile. VOV-lid Vickey Monsieur las het voor VOV en goot haar bemerkingen in een recensie.Auteur: Vicky Monsieur

Boekkarma: wanneer je in je huidige werkomgeving niet helemaal goed in je vel zit en je van VOV de vraag krijgt om het boek Team Smile te lezen… Boekkarma dus!

Toegegeven, ik sta ietwat kritisch tegenover termen als ‘Corporate positivity': mijn geitenwollen sokken worden er een beetje kriebelig van, maar Katrijn Steenbeke en Anne-Sophie Deprez wisten mij vanaf de eerste pagina’s gerust te stellen en mijn literaire nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Het uitgangspunt is de positieve psychologie en (terechte) klassiekers als Seligman en Csikszentmihalyi worden regelmatig geciteerd. Aan de hand van 5 patronen (betrokkenheid - sfeer - verbinding - mindset - communicatie) stellen de auteurs gewoontes (geen regels of competenties) voor die je kunnen ondersteunen in het realiseren van een positieve organisatiecultuur

De afwisseling van theorie, praktijkvoorbeelden, tips en reflectievragen zorgen voor een hele fijne leesdynamiek. Korte, duidelijke hoofdstukken in alweer een fijne lay-out (dat doen ze toch echt goed bij Lannoo Campus!) geven je zin om door te lezen. Voeg daarbij de QR-codes die je verwijzen naar online materiaal en je hebt een geslaagde totaalervaring die iedere organisatiedeskundige of organisatie ambassadeur vooruit helpt. 

Het boek is een absolute aanrader voor wie nieuw is in het vak van organisatieontwikkeling. Voor de meer ervaren corporate welzijnswerker is het een fijne opfrissing van bepaalde theorieën en een herinnering aan hoe belangrijk dit onderwerp is en zal blijven.  

Ik kijk in ieder geval met een glimlach terug op mijn leeservaring.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten