Microlearning before it was cool: onze nieuwsbrieventips

28 augustus 2022 in
VOV lerend netwerk vzw
| Nog geen reacties

Heb je er al eens over nagedacht dat een nieuwsbrief eigenlijk een vorm van microlearning is? Elke nieuwsbrief (misschien niet élke, maar toch de goeie) geeft je wekelijks een samenvattend overzicht van de belangrijkste onderwerpen die de voorbije weken zijn gepasseerd. Je kan kort je kennis even opfrissen of je verdiepen in onderwerpen waar je eerder misschien geen tijd voor had. Een nieuwsbrief kan ook nieuwe dingen aanleren. Wij geven in dit artikel onze favorieten mee!

Auteur: Tiffany Motton, Learning Architect bij Mensura en VOV-bestuurslid.


Binnen de marketingwereld wordt een nieuwsbrief wel eens stiefmoederlijk behandeld. Ben je nog wel van deze eeuw als je nieuwsbrieven leuk vindt? Als L&D’er kan een nieuwsbrief nochtans een krachtige tool voor leren zijn.

Denk maar eens aan de nieuwsbrieven waar je zelf op geabonneerd bent. Welke doe jij steevast open? En waarom die juist? Eenmaal je het patroon ontdekt, de sleutel tot de ideale nieuwsbrief, is onze tip: steal like an artist!

Tot die tijd geven wij héél graag onze tips mee van nieuwsbrieven die wij wekelijks openen:

 1. Magic Mondays van ons eigen bestuurslid Mathias Vermeulen;
  In tegenstelling tot wat je misschien denkt, staat deze nieuwsbrief er NIET op aanraden van Mathias zelf in! Het is gewoon een steengoede nieuwsbrief met verrassende onderverdelingen, hele fijne tips & tools, en wekelijks ook een mystery link naar een toffe website.
 2. Modelthinkers;
  Een goed model is als een Zwitsers zakmes dat je uit je broekzak kan toveren. Je hoeft het daarom niet altijd en overal voor te gebruiken, maar het kan wel een fijn referentiekader zijn om orde in de chaos te scheppen. Maar er zijn wel duizend bruikbare modellen, en nog veel meer quatsch. Modelthinkers geeft daarom elke week één model mee in een heel heldere visual, samen met een korte bespreking van toepassingsmogelijkheden. Heel nuttig als learning nugget!
 3. Learning Guild;
  Learning Guild is gratis om bij aan te sluiten, en elke L&D’er zou hier eigenlijk op geabonneerd moeten zijn! There, we said it.
 4. Insanely Useful websites;
  Ben jij op zoek naar handige tools en tips om jouw werk efficiënter of productiever te maken? Dan kan Insanely Useful websites misschien wel net dié tips in jouw mailbox leveren die heel jouw werkwijze kunnen omtoveren!

 

Welke nieuwsbrief ontbreekt nog uit dit lijstje? Laat het ons weten!

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten