Pitstop verslag: Learning analytics voor studiesucces - Deloitte Consulting & Thomas More

23 maart 2023 in
VOV lerend netwerk vzw
| Nog geen reacties

De Pitstop van 9 maart 2023 vond plaats in Hasselt en stond in het teken van data en analytics in learning. Sprekers Maarten De Schryver van Deloitte Consulting en Michiel Mentens van Thomas More deden tijdens hun sessie de specifieke stappen uit de doeken die ze ondernamen om een predictiemodel te ontwikkelen dat het succes van studieprogramma's kan vergroten. VOV-lid en aanwezige Johan Buts doet verslag.

 

Auteur: Johan Buts

Maarten De Schryver van Deloitte Consulting, presenteerde samen met Michiel Mentens van de Thomas More hogeschool ‘Learning analytics voor studiesucces’.

Deloitte consulting is de grootste internationale organisatie in zakelijke en financiële dienstverlening. Thomas More is een van de grootste hogescholen in Vlaanderen met meer dan 20.000 studenten, en jaarlijks zo’n 8.000 nieuwe studenten. Thomas More biedt meer dan 40 bacheloropleidingen aan in verschillende campussen en doet ook aan onderzoek.

Met de predictietool die ze samen ontwikkelden, proberen ze de drop-out van studenten in het 1e jaar te voorspellen. Deloitte kreeg deze opdracht gegund na een openbare aanbesteding, via Vereenvoudigde Onderhandelingsprocedure Met Voorafgaande Bekendmaking. 

Zo’n 14% van de studenten die zich inschrijven in het eerste jaar schrijft zich uit in het 1e jaar, 8% zelfs na de eerste zittijd. Met de tool willen ze studenten vroegtijdiger heroriënteren, studenten beter kunnen ondersteunen en de drop-out verlagen. In november 2022 werd de tool al een eerste maal ingezet, nog voor de examens van januari, en een tweede keer na de examens van januari. Beide resultaten kunnen dan vergeleken worden om te kijken of het afleggen van de examens het voorspellende gedrag zou beïnvloeden.

Gezien dit project zijn eerste jaar is ingegaan, kon er ons nog geen concreet resultaat worden bezorgd, maar beide heren maken zich sterk dat ze hier wel lering uit kunnen trekken.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten