Netwerkpagina

Welkom in het VOV-netwerk!

Bij VOV zijn we ervan overtuigd dat je met een sterk netwerk meer bereikt. Als lid van VOV kan je deze pagina gebruiken om kennis en ervaringen met elkaar te delen, maar ook om elkaar vragen te stellen en van elkaar te leren.

Dit platform is niet bedoeld om commerciële boodschappen te verspreiden of om vacatures te plaatsen. Berichten van die aard zullen dan ook verwijderd worden. Hou het verder netjes en beleefd.

Veel leerplezier!

Zit je met een leervraag en zoek je antwoorden van andere L&D'ers? Heb je onlangs iets interessant geleerd, gelezen of gezien? Ben je op zoek naar een mentor of wil je graag zelf mentoren? Plaats je bericht op deze pagina en doe beroep op de kennis, ervaring en het netwerk van VOV. En dat van onze leden!

Deze community is voor HR- en ontwikkelingsprofessionals aangesloten bij VOV lerend netwerk. Je kunt dit platform dan ook gebruiken om:

  • uit te wisselen over leervragen binnen jouw bedrijf of organisatie;
  • anderen te bevragen over hun ervaringen met bepaalde producten of diensten;
  • inspiratie of learnings te delen;
  • een mentor te zoeken of zelf te mentoren;
  • je netwerk uit te breiden;
  • ...

Controleer of er al een gelijkaardige vraag bestaat voordat je ze stelt. Je kunt vragen zoeken op hun titel of labels. Het is tevens oké om je eigen vraag te beantwoorden.

Vermijd vragen die te argumentatief of niet relevant zijn voor deze community. Het is oké om je mening te geven, maar vermijd bagger, haat, grensoverschrijdende, kwetsende, discriminerende,... taal. Kortom: hou het netjes en beleefd!

Vragen aan het VOV-team over onze activiteiten, onze werking of partnermogelijkheden kan je stellen door ons rechtstreeks een berichtje te sturen.

Dit platform is niet bedoeld om commerciële boodschappen te verspreiden of om vacatures te plaatsen. Berichten van die aard zullen dan ook verwijderd worden. 

Kwetsende, haatdragende, discriminerende, grensoverschrijdende, lasterende,... berichten worden bestraft en verwijderd. Wie zich herhaaldelijk op deze manier uitlaat, zal uit deze community verwijderd worden. VOV behoudt zich het recht om bij ernstige of verregaande gevallen ook het VOV-lidmaatschap van de persoon die zich op een dergelijke manier uitlaat, in te trekken.

Vragen aan het VOV-team over onze activiteiten, onze werking of partnermogelijkheden kan je stellen door ons rechtstreeks een berichtje te sturen.

Antwoorden moeten geen vragen toevoegen of uitbreiden. Wijzig liever de vraag of voeg liever een reactie toe.

Antwoorden moeten geen vragen toevoegen of uitbreiden. In plaats hier van voeg je een reactie toe op de andere antwoorden.

Antwoorden moeten niet gewoon verwijzen naar andere vragen. Voeg in plaats daarvan de reactie "Mogelijk duplicaat van..." toe. Het is bijgevolg wel ok om links naar andere vragen of antwoorden bij te voegen die extra relevante informatie toevoegen.

Antwoorden moeten niet gewoon een link geven naar een oplossing. Bied in de plaats de oplossing aan in je antwoord, zelfs als het een kopie is. Links zijn welkom, maar moeten enkel antwoorden aanvullen, bronnen toevoegen of extra leesmateriaal toevoegen.

Antwoorden moeten geen debat starten Deze community Q&A is geen discussiegroep. Vermijd aub debatten in je antwoord omdat ze vaak de essentie van de vraag en antwoorden vertroebelen. Voor korte discussies plaats je best een reactie.

Wanneer een vraag of antwoord omhoog wordt gestemd zal de gebruiker die deze heeft aangemaakt wat punten krijgen, genaamd "Karma punten". Deze punten dienen als een ruwe betrouwheid graadmeter binnen de community. Verschillende moderator taken zijn gradueel toegewezen aan de gebruiker gebaseerd op deze punten.

Bijvoorbeeld, als je een interessante vraag stelt of een nuttig antwoord geeft, zal je input omhoog gestemd worden. Als het antwoord echter misleidend is, zal het naar beneden worden gestemd. Elke voorstem genereert 10 punten en elke tegenstem krijgt 2 punten aftrek. Er is een limiet voor een vraag of antwoord van 200 punten per dag. De tabel op het einde verklaart de vereisten voor reputatiepunten voor elk soort moderatortaak.

Waarom kunnen andere mensen mijn vragen/antwoorden bewerken?

Het doel van deze website is om een relevante kennisbasis te maken die vragen gerelateerd aan L&D beantwoord.

Daarom kunnen vragen en antwoorden gewijzigd worden zoals wiki pagina's door ervaren gebruikers van deze website om zo de algemene kwaliteit te verbeteren van de kennis en inhoud. Zulke privileges worden toegewezen gebaseerd op het karma niveau: je zal hetzelfde kunnen doen wanneer je karma hoog genoeg is.

Als deze aanpak niets voor jou is, respecteer dan de community.

Hier een tabel met de privileges en het karmaniveau