Recensie: De Gouden tip van Ownership - Thomas Van Eeckhout

29 maart 2024 in
Recensie: De Gouden tip van Ownership - Thomas Van Eeckhout
VOV Lerend Netwerk
| Nog geen reacties

Hoe kan een evolutie naar participatief ondernemen antwoorden bieden op een aantal hete hangijzers, zoals engagement en commitment krijgen van medewerkers? Daarover gaat het boek De Gouden tip van Ownership, geschreven door CEO van IT-bedrijf Easi: Thomas Van Eeckhout. VOV las het boek en nam enkele inzichten mee.


Je medewerkers betrekken bij de werking van je bedrijf, hoe doe je dat? En kan het delen van info, waarden en zelfs winst je bedrijf performant maken? IT-bedrijf Easi belandde enkele jaren op rij in de top 5 van beste werkgevers in Europa. En werd maar liefst 8 keer gekroond tot beste werkgever in België (binnen de categorie van minder dan 500 werknemers). Het participatief businessmodel van het bedrijf valt dus in de smaak bij de medewerkers.

Meer zelfs: Easi is met meer dan 100 aandeelhouders actief in het bedrijf voorloper op vlak van participatief ondernemerschap. Met het boek De Gouden tip van Ownership wil CEO Thomas Van Eeckhout je dan ook aanzetten om je eigen leiderschapsstijl en bedrijfscultuur onder handen te nemen.

Het boek inspireert je om duidelijk na te denken over de volgende stappen in groei van werknemers naar een hogere functie of het inrichten van een nieuw team. Wanneer werknemers (als er genoeg ambitie is) immers aandelen hebben binnen het bedrijf, zijn ze nog meer gemotiveerd en betrokken en ligt de retentie zelfs hoger dan in andere bedrijven. Verder gaat het boek dieper in op hoe je mensen met de juiste instelling, energie en goesting om te slagen aantrekt in de organisatie. 

Thomas Van Eeckhout besprak zijn boek op 7 maart 2024 ook tijdens de VOV-Book & Breakfast. De aanwezigen vonden zowel de boodschap van het boek als het persoonlijke verhaal van Thomas bijzonder interessant. Ook de zienswijze die hij aanbracht deed de aanwezigen op een andere manier naar bepaalde zaken, zoals welzijn en werkgeluk, kijken.

VOV ging eind 2023 nog met de CEO in gesprek over de waarden binnen zijn bedrijf. Het volledige artikel lees je (als lid van VOV) hier.

Deel deze post
Aanmelden om een reactie achter te laten